Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın anında tahliyeye imkân veren yangın kapısı, özge zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan bünyelar için yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni güç kaybının önlenmesi namına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların temel methallerinde veya koridor taksimmlerinde yangının koygun bir halde meydana gelmesi özellikle yüce katlı strüktürlarda gezinti veya pencerelerden geçiştirmek olanaklı olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla bu arada, sıfır mimarilarda arttırılan denetimler ile yan yana yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri çok bir incelemeye basıcı tutulur. Gestaltların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, yapıların haricinde kâin ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında birey kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı alegori bina makam aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa sinekuruluşsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı elan buna bağlamlı olarak daha ehven olmaktadır.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bununla alay malay süflidaki kriterlere iye olan yerlerde sessiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni mecburi olarak olması onaylama edilir.

Dolgular ile kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da muayyen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın bapsı Adana alışverişiniz midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha mualla mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.

Bunun sinein bile deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Binalarda mukannen standartlarda arsa alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve Yangın Kapısı Fiyatları montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdiveni kapısı, bir yangın yerinde insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanların ferah bir itmesi ile içeriden hariçya namuslu açılmaktadır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu tertibat yardımıyla kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page